fredag 15 februari 2013

Är det inte dags för inflyttning snart???

Jaha, problemen fortsätter... Och jag som tyckte vi var så noggranna med allt... Nåja, vissa delar får vi ta på oss och andra kan vi inte styra över. Men det tar tid och energi när det inte går enligt plan.

Kakel. Senaste dagarna har det varit en del strul med kakel och jag ska försöka spalta upp det. Vi börjar med det som vi inte kunde styra över. Tydligen var en hel del av de vita stora plattorna vi ska ha på väggarna i badrummen skeva. Detta upptäcktes av plattsättarna när de satt upp ett gäng. Kontaktade leverantören, Höganäs, angående detta och hittade en bra lösning. Det bör tilläggas att servicen från Höganäs varit fläckfri. Ny leverans kommer tisdag och då tar det även med den undermåliga produkten tillbaka.

I klädvården har vi missat att beställa klinkers i mindre format, idioti!!! Detta behövs för att få rätt fall vid brunnarna. Plattsättaren skulle dock fixa detta vilket var tur för den typ av kakel vi valt fast i mindre storlek finns inte att få tag på i hela Sverige förrän tidigast i april.

Sedan kommer det dummaste av allt. Vi har ju valt att sätta en bastu i lilla badrummet. Där lyckades vi (jag...) addera den area av kakel på den typ vi valde i klädvården... Jävligt snyggt! Ljust golv i bastun och mörkt i badrummet... Blev till att beställa ett par kvadrat till av samma typ som i toaletten. Som tur var hade de några kvm av denna på lager.

Sedan är det tydligen olika tjocklek på mosaiken och plattorna så viss höjdskillnad kommer det bli. Tror inte det är så dramatiskt men ännu en sak vi inte ens tänkt på.

Idag när jag landade i Sverige igen lyssnade jag av telefonsvararen och möttes av mindre trevliga nyheter. Det var från Sevab, de som ska dra in fiber, och de hittade ingen kanalisering in i huset. Dessutom menar de att det röret som är draget i marken är felaktigt. Ringde Jimmy direkt och fick delvis lugnande besked. Kanaliseringen in i huset är gjord men de måste missat den. Röret däremot visste han inget om då det är grundläggarens ansvar. Har försökt att nå honom men utan resultat än så länge. Så fortsättning följer i det ärendet.

I morgon blir det nytt besök i huset. Dags att välja fogfärg och kika hur det ser ut. Kommer säkert lite bilder efter det besöket...

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar