onsdag 6 februari 2013

Positiva nyheter

För det första har vi förhoppningsvis hittat en bra lösning gällande bänkskivorna. Beijer i Strängnäs erbjöd en tjänst där man kan få hjälp med just såna här saker så i teorin är allt bra. Hoppas att det även fungerar i praktiken. Så vi ska dit på lördag och få dem sågade. Sedan ska Jimmy lösa hörnskåpet men det lät som ett mindre problem. Eventuellt åker vi på att beställa en ny skåpsdörr också men förhoppningsvis slipper vi det.

Ett annat positivt besked kom för någon vecka sedan. Vi har via en granne fått beskedet att Vattenfall chockhöjt sina anslutningsavgifter. Det vi hade budgeterat med var ca 22.000 men fick höra att om huset ligger mer än 200 m från en fördelarstation skulle det kosta ca 65.000. Låg det innanför 200 m däremot kostar det nästan 27.000. Som tur var undvek vi Vattenfalls ockerpriser denna gång och hamnade innanför gränsen. Känns som en aningen märklig prissättning, speciellt när man som köpare inte har något alternativ. Hade jag åkt på den högre varianten hade jag i alla fall jobbat som en terrier för min sak, hatar när företag utnyttjar privatpersoners beroendeställning på det sättet.

Idag ringde de från Sevab och meddelade att de skulle dra in fiber i huset idag. Detta trots att jag meddelat att vi inte behöver det ännu men kommunikationen internt verkar vara bristfällig. Jaja, bättre för tidigt än för sent i alla fall, vore ju bra om allt är up-and-running när vi flyttar in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar