lördag 9 februari 2013

Såg, skåp, trevliga grannar mm

Idag var det dags för ännu ett besök i huset, blir nog minst ett besök varje helg nu fram tills inflytt. Jätteroligt att följa framstegen samtidigt som vi även har lite egna saker att ordna. Denna gång hade det dock inte hänt så mycket sedan sist om man ska vara ärlig. I vilket fall inga större grejer. Målaren hade gjort en del grundarbete och bastun var i stort sett klar samt att innertaket var i stort sett klart. Nästa vecka blir det roligare att åka ut då målaren ska börja sätta upp tapet samtidigt som plattsättaren ska börja sätta kakel.

Bänkskivorna (som hemsöker mig i drömmarna) blev delvis fixade. Den viktigaste skivan gick att såga men den andra gick dessvärre inte att såga då den har en ho monterad redan. Så nu går det i alla fall att montera klart köket och svärmor kom på en smart lösning som vi ska presentera för Jimmy på måndag. Borde vara möjligt att lösa tycker vi men vi får diskutera med de som har koll. Var ganska nära att det blev pannkaka av allt då sågkillen var mm ifrån att dra igång sågen även på ho-bänkskivan innan jag påpekade att det borde bli problem. Annars hade vi kommit tillbaka med en halvt sågad skiva... Misstänker att jag kört bilen åt motsatt håll i så fall för att undvika T:s vrede :-)


Sedan monterade vi lite skåp och kom en ganska bra bit på väg så det var bra. T har i alla fall delvis ärvt svärmors brist på tålamod så det blev lite komiskt när de tillsammans monterade ett skåp och det inte riktigt gick perfekt. Svavlet osade och jag och svärfar höll oss därifrån så gott det gick... :-) Men de slog sina kloka ihop och löste det galant. Bra jobbat!Då vi hade lite bristande planering saknade vi en del attiraljer så T gick på verktygsjakt och träffade ett par grannar och det blev tydligen ett trevligt möte. De var tydligen jättegulliga och snälla och lånade även ut en del av deras verktyg så vi kunde göra vårt dagsverke.


Om sju veckor har vi troligen just avslutat en bättre trerätters middag i vårt nya hus, blir svårt att komponera en meny då vi har så mycket vi vill göra.

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Det är så kul att följa ert husbygge!
  och nu är det snart färdigt :)
  Vi har själva en tomt (5-6 mil från strängnäs)
  som vi så småning om ska bygga på.
  och vi är stormförtjusta i just A-hus Lindö.
  Kommer ni att erbjuda ert hus som visningshus framöver?
  Vi är väldigt intresserade av att komma och kolla.
  Har varit i ett Lindö tidigare, dock nere i norrköping då det inte verkar byggas så många här i närheten.

  Hälsningar Emma Larsson

  SvaraRadera
 2. Hej Emma!

  Kul att du följer bygget och jag önskar er lycka till med ert framtida projekt. Ni kan nog få en del handfast tips på saker att undvika om ni följer denna... :-)

  Vi kommer erbjuda visning av huset den 23-24/3, se mer info på A-hus hemsida.

  Ang huset blev vi också extremt förtjusta i planlösningen, det passar våra nutida, och även framtida, behov perfekt. Jag rekommenderar er starkt att vända er till A-hus säljare Mattias Blank för mer information. Han var faktiskt en starkt bidragande orsak till att vi valde A-hus som vår leverantör. Han verkade pålitlig och påläst och har fram tills nu motsvarat våra väldigt höga förväntningar. Han kan hjälpa er med att ta fram en kostnadskalkyl som väl stämmer överens med faktiska kostnader, i alla fall så här långt :-)

  Hoppas detta gav er mer kött på benen. Summa summarum så kan vi med värme rekommendera A-hus vid val av hus.

  /Lasse

  SvaraRadera