lördag 2 februari 2013

Problemas...

Boom, där kom det... Vårt första lite större misstag, förhoppningsvis det sista. Efter en underbar vecka nere i värmen hade vi släppt hustankarna en del och det var skönt. Även om hela projektet är väldigt kul är det såklart även lite pressande för det är en hel del att hålla koll på och man vill helst inte göra misstag. Kan bli både dyrt och/eller fult. Jag tror dock att detta kan räddas upp ganska bra ändå. Felet vi gjort är att bänkskivan vi valde är en centimeter tjockare än enligt ritning och med den design vi valde på köket blev det dessvärre inte så lyckat. Dessutom är skivorna två cm bredare än på ritningen vilket också skapar vissa problem. Pratade lite med Jimmy angående allt detta igår och jag tror vi har en lösning som borde fungera. Vi har stort förtroende för våra snickare så om det är några som ska kunna rädda upp detta är det Jimmy & Co. Hittills har de gjort oss allt annat än besvikna.

I övrigt ser det väldigt bra ut och vi blir alltid imponerade av hur mycket som hänt. Kan inte poängtera det nog hur kul det är att komma in och se framstegen.


Hörnet där problemen uppstod. Ser dock värre ut på bilden än det är i verkligheten (hoppas jag...)


Köket var monterat till stora delar, ser riktigt trevligt ut. Här kommer det lagas många läckerheter.


Ännu mer parkett var lagd. I stort sett hela huset har nu golv, endast hallen kvar.


Ljust och fint. Målarna har jobbat mycket med spackel och takmålning.


Noterar hur vi vill ha kaklet placerat. Blir spännande att se hur det kommer bli i verkligheten, man har ju en ganska klar bild i huvudet. Var även förbi Höganäs på vägen till huset och kollade på fog till kaklet samt kakel till klädvården. T fann några plattor som hon gillade (igen...) så nu har vi även det klart (eller???)


Bastun var även den till stora delar färdigställd. Tjejerna provsatt den övre laven och verkar trivas bra...


Efter att tjejerna fick lite lunch i huset gav vi oss ut på en strålande vinterpromenad i klarblå himmel och ett par minusgrader. Provåkte gungan och rutschkanan vid badplatsen för första gången


Gick även ut på isen en sväng. Riktigt mysigt att ha den möjligheten så nära huset, jag tror att vi kommer ta tillvara på närheten till naturen. Ser redan fram emot bad, fiske, svamp-plockning, skridsko- och skidåkning.


Naturbild till vänster och isbus till höger























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar